Iskolánk és edzéseink

Kovács Eszter 1999-ben alapította meg a Szegedi Wing Tsun kung-fu Iskolát, ahol gyermekek és felnőttek részére teszi lehetővé, hogy a kínai eredetű Wing Tsun kung-fu harcművészet elméleti és gyakorlati részét hiteles forrásból megtanulhassák. 2000-ben indult el az első női önvédelmi csoport, ahol a hölgyek egy női oktatótól tanulhatják az önvédelem technikai és taktikai elemeit.

Kovács Eszter 2001-ben kapta meg Leung Ting kínai nagymestertől az első mesterfokozatot, majd 2012-ben, az ötödik mesterfokozat megszerzésével a világszövetség legmagasabb fokozatú női mesterévé vált. A kínai harcművészetekben a tanítói szint elérését a Si-fu megszólítással jelzik.

 

A heti rendszerességű kung-fu edzések részét képezi a chi-kung is, a diákok és a mesterek az edzések végén együtt gyakorolják a lassú mozgással összekötött légzőgyakorlatokat. Szegeden 2007-ben indult az első önálló chi-kung csoport, ahol Eszter a Kínában tanult chi-kung gyakorlatokat és a hozzájuk kapcsolódó filozófiát adja át diákjainak.

 

2010-ben és 2012-ben Dr. Kovács Milán is elkísérte őt Kínába, ahol együtt mélyítették kung-fu tudásukat neves hong-kongi mesterek segítségével. Si-fu Kovács Eszter 2016-ban alapította meg a Wu De Harcművészeti Egyesületet, ahol a harci technikák és a hozzájuk kapcsolódó elméletek mellett a wu-de, azaz a harci erények is nagy szerepet kapnak a tanítás során. Gyermekeket és felnőtteket is tanítanak, rendszeresen tartanak női önvédelmi tanfolyamokat, harci és földharc edzéseket, chi-kung tanfolyamokat. A diákoknak évente többször lehetőségük nyílik a technikai napokon és a nyári táborokban bővíteni tudásukat, valamint vizsgán bizonyítani az elért tudásszintet.


A Wu De Harcművészeti Egyesületben a gyermekek junior vizsgákon, a felnőttek pedig a hagyományos Wu De vizsgákon adhatnak számot tudásukról. A junior vizsgaprogram 6 részre van felosztva, míg a Wu De vizsgaprogram 12 tanulófokozatból és 6 mesterfokozatból áll. A fokozatokhoz kapcsolódó színeinek szimbolikus jelentésük van, minden szinthez tartozik egy erény, a diáknak különös figyelmet kell fordítania ennek az erénynek az elsajátítására illetve gyakorlására a hétköznapokban is.

 

WuDeórarend2021.png
IMG_7470
henger
IMG_7001
bot2
IMG_6921
FY1841_8551