NŐI ÖNVÉDELEM

Kifejezetten nőknek összeállított önvédelmi tanfolyamainkat olyan hölgyeknek ajánljuk, akik szeretnének tudatosan felkészülni egy esetleges támadásra. Számos hölgy úgy gondolja, hogy vele soha nem történhet baj, a rendőrségi statisztikai adatok azonban azt mutatják, hogy Magyarországon minden ötödik nőt éri élete során legalább egyszer komolyabb támadás. A támadások legtöbb esetben elkerülhetőek, sok esetben pedig győztesen is kijöhetünk egy erőszak szituációból. Ehhez mind fizikai, mind mentális felkészülésre is szükség van, amit Sifu Kovács Eszter önvédelmi képzésein elsajátíthatnak a résztvevők.


 

Az önvédelmi workshopok során több hölgy jelezte, hogy őt már érte támadás, és ezért jött el kung-fu iskolánkba, hogy többször ez ne fordulhasson elő vele. Az ő visszajelzésük alapján már néhány alkalom után nő az önbizalmuk, a meglévő traumát könnyebben fel tudják dolgozni, és megismerik azokat a lehetőségeket, amelyekkel egy erőszak szituáció elkerülhető.

 

  A képzéseken olyan technikákkal és taktikákkal ismerkedhetnek meg a hölgyek, amelyek alkalmasak önmaguk védelmére váratlan helyzetekben, oldalról és hátulról érkező támadás ellen, eszközös támadás és több támadó esetén is. Az edzések során a résztvevők megtanulják a veszélyhelyzetek felismerését, a lehetséges elkerülési módokat, a környezetükben lévő tárgyak (kulcs, táska, esernyő) használatát önvédelmi célokra, valamint hatékony szabadulási és hárítási mozdulatokat.

1
AZS_4830
AZS_4821
AZS_4836
AZS_4875
AZS_4893
AZS_4894
DSC_0229