Virtues in action csapattagok

  • Facebook
  • YouTube
71150468_2609354289124228_47478272775956

Vendel vagyok, Szegeden végeztem fizikusként és környezetmérnökként. Jelenleg logisztikusnak tanulok és nemrég szereztem sportedzői végzettséget. Amióta az eszemet tudom, mindig széleskörű volt az érdeklődésem, de 3 dolog állandó volt: a közösségépítés, a sport és a tanítás iránti szeretetem. Ezeknek köszönhetően rengeteg sportban kipróbálhattam magam. Íjászat, ping-pong, kosárlabda, lovaglás, társastánc, hip hop, de végül a kungfu maradt a legnagyobb szenvedélyem. Mindig fontos volt számomra, hogy ne csak sportoljunk egymás mellett, de közösségek jöjjenek létre, ahova bárki szívesen csatlakozik. Volt már szerencsém több alkalommal gyerekeket táboroztatni, lovaglásra és kungfura tanítani. Emellett egyetemi tanulmányaim alatt lehetőségem volt a tudomány szeretetére tanítani őket, demonstrátorként. A pályázat, melyen jelenleg dolgozunk szintén rengeteg lehetőséget jelent a tanításra és a közösség építésére, tapasztalataim kamatoztatására és bővítésére.

Szabó Vendel

csoportvezető

 

Melinda vagyok, informatikus. Szolnok megyéből származom a Szegedi Tudomány egyetemen szereztem képesítésem, így kerültem ebbe a régióba, immáron 10 éve élek Szegeden. A Wu De Harcművészeti Egyesületen belül nagyszerű embereket ismerhettem meg, nyitottságukkal és kedvességükkel egyből az egész csapat belopta magát a szívembe. Amikor megismerkedtem ezzel a projekttel egyből felcsillant a szemem, mivel 2 olyan korcsoportot érint, akik közel állnak a szívemhez. Kulcsfontosságúnak tartom, hogy már kisgyermekkorban tudatosítsuk a mozgásra és egészségmegőrzésre való törekvést, mivel így tudják gyorsan megismerni, megszeretni és rutinba építeni ezeket. Az idõs korosztállyal kapcsolatban pedig személyes tapasztalatom van, mivel édesanyám nyugdíjas korú és nagyon fontosnak tartom, hogy az idősebb korosztály is megismerje a rengeteg modern lehetőségeket, mellyel óvhatják és védhetik egészségüket, hogy minél tovább lehessenek szeretteik körében egészségesen.

Péntek Melinda

107763094_1203461776680823_8389724889375
 
Screenshot 2020-07-09 at 13.21.16.png

Gabi vagyok, végzős politológus hallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Amióta 4 évvel ezelőtt Szegedre kerültem az élet nagyon sok területével volt szerencsém megismerkedni, mint kalandvágyó és mindenre nyitott egyén. Az ejtőernyőzés, tenisz, külföldiek mentorálása és sok más egyéb mellett megismerkedtem a kung-fuval is, amely jelentős pozitív hatásokat gyakorolt rám és sokmindent megtanított. Jobban elmélyedve benne sikerült rájönnöm, hogy sokkal többet rejt magában, mint azt a kezdetekben gondoltam. Mindez motivációt nyújtott arra, hogy elvégezzem a sportedző OKJ-t és, hogy megtegyek mindent, hogy a lehető legtöbb embernek segíthessek. Egyetemi tanulmányaim során volt lehetőségem az idősebbekkel, míg a fiatalabb korosztállyal a közösségi szolgálatom óvodában való letöltése és a kung-fu junior csoportban való asszisztálás során is meg tudtam jobban ismerkedni. Jelenlegi projektünk pedig egy tökéletes lehetőséget szolgáltat arra, hogy segítséget nyújthassunk számukra.

Nedelcu Gabriella

 

Eszter vagyok, viselkedéselemző, kung-fus, krónikus beteg, étel intoleráns, spirituális beállítottságú, zenével átjárt, örök gyerek. A legtöbbekhez hasonlóan eddig nem teljesen úgy alakult az életem, ahogy terveztem, de a nehézségek megtanították hogyan értékeljem a jót, ami körülvesz. A projekt amibe belefogtunk kedves a szívemnek, és több helyen is kapcsolódom hozzá. A segítés fontos pontja a személyiségemnek, ezért is választottam a szakmám, gyermekekkel foglalkozni, megtalálni velük a hangot mindig is egyszerű volt számomra, az idősekhez bár nem korban, de betegségeim miatt közel érzem magam. Az itt együtt végzett munka és tovább adott tudás mellé szívesen adom a nevem, mert csak olyan dolgokról szól, ami nekem már segített.

Komlovszki Eszter

34814367_2144519198910120_14761298968486
 
20200720_175423_edited.jpg

Laci vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola francia kéttanítási nyelvű tagozatának végzős gimnazistája. 12 éves koromban ismerkedtem meg a Wing-Tsun Kung-fu-val, 17 évesen mesterré avattak, amely meghatározó esemény volt életemben. A segítés és önkéntesség, valamint a felelősségvállalás mindig fontos volt számomra. 18 éves koromtól önkéntesként szolgálok a Magyar Honvédségnél. Önkéntes közösségi szolgálatom jelentős részét gyermekfelügyelettel töltöttem, ahol megtapasztaltam, hogy mekkora felelősség gyermekekre felügyelni. A mozgás a gyermekek sajátja, ugyanakkor a kung-fu-ban a fiatalok nem csak mozgás örömét, hanem a személyiségük formálódását is átélhetik. Az edzéseken gyakran találkozom idősebbekkel is, akik felszabadultan tudnak együtt dolgozni a fiatalabbakkal. A kung-fu igazi közösség valamennyi korosztály számára. Örömömre szolgál, hogy ebben a nagyszerű időtöltésben segítségére lehetek a csapat tagjainak.

Miklós-Balog László