top of page

egészségmegőrzés

Következő 5 alkalmas do-in tanfolyam: 2024. június 15,22,29, július 6 és 13. (szombat) 8:00-9:00
Wu De Mozgástér (Szeged Trencséni utca 22.) Előzetes jelentkezés szükséges!

 

A chi-kung

A chi-kung egy több ezer éves kínai módszer arra, hogy harmóniába kerülhessünk önmagunkkal, társainkkal és a természettel. A mai rohanó világban nagyon fontos, hogy képesek legyünk valóban megélni a lényeges pillanatokat, le tudjuk vezetni a bennünk felgyülemlő feszültséget, és fel tudjunk töltődni chi-vel, azaz életerővel. A chi-kung egy olyan légzésgyakorlat, melyben lassú mozgással és a tudatunk fókuszálásával elérhetjük a belső harmónia állapotát. Ennek hatására a hétköznapjaink is nyugodtabbá válhatnak, könnyebben tudunk döntést hozni, és a feladatainkra koncentrálni.

 

A do-in

A do-in egy ősi japán módszer a testi-lelki harmónia elérésére és megtartására, valamint a szellemi frissesség megőrzésére. A do-in segítségével lassú mozgás és tudatos légzés révén harmonizáljuk a testünkben áramló életenergiát (japánul Kí, kínaiul Csí). A do-in egyfajta aktív meditáció, ahol testünk és lelkivilágunk változásait tudjuk részletesen megfigyelni és nyomon követni. Fejleszti a testtudatosságot , ellenállóbbá tehet a stresszel szemben és a problémamegoldó képességünket is javíthatja. Segít koncentrálni és ellazulni. Alapja a kínai gyógyászat, a holisztikus látásmód, ahol minden mindennel összefügg és egy kerek egészet alkot. A cél a megelőzés, nem a kialakult problémák izolált kezelése.

"A do-in és a Chi-kung számomra a testi-lelki felfrissülést jelenti. A nyújtó gyakorlatok jótékony hatását már azonnal a foglalkozás után lehet érezni, az óra végi pár perces meditáció pedig az ellazulást segíti. Mindezt egy jó csapatban, szép környezetben, valamint egy kedves és felkészült oktatóval."

Zsuzsi

"A nyugati ember rohanó és jövőben élő életmódját nagyon jól harmonizálja mind a Chi-kung mind a do-in. A Chi- kung nálam akkor segít látványosan mikor lustább, fáradtabb vagyok. A do-in az érzelmi egyensúly vesztésem harmonizálja jobban. Az egészség fejlesztésben és megőrzésben betöltött szerepüket fontosnak tartom."

Ági

További vélemények: itt.

do-in-patika magazin-1.png
do-in-patika magazin-1.png
bottom of page