Gyakori kérdések

Mit kell tudni az első edzésről?


A Szegedi Wu De Harcművészeti Iskolában az első edzés egy díjmentespróbaedzés, az érdeklődőnek lehetősége van kipróbálni a gyakorlatokat, megismernia csapatot és a mestert, valamint a mesternek is lehetősége van megismerni adiákot, mielőtt döntenének a továbbiakról Az első edzésre hozz magaddal egy fehér pólót, kényelmes nadrágot és edzőcipőt. Gyere kezdés előtt 10 perccel, hogy legyen időnk bemutatkozni egymásnak, valamintrészt tudj venni a bemelegítésen!
Meg lehet-e nézni egy foglalkozást?


Igen, bár azt szoktuk javasolni, hogy első alkalommal már álljon is be gyakorolni az érdeklődő, hogy valós tapasztalatot szerezhessen.
Milyenek az edzések?


Mindeni azzal az intenzitással gyakorol, ahogy tud. Sokan mondják első edzés végén, hogy „Nagyon féltem, hogy mi lesz, de kellemes csalódás volt, egyáltalán nem volt félelmetes!”
Az edzések általában formagyakorlatból, alapgyakorlatok ismétléséből, páros gyakorlatokból, önvédelmi technikákból és saját testsúlyos kung-fu specifikus erősítésből állnak.
Jönnék, csak még soha nem jártam sehova, nem baj?


Nem. A Wing Tsun kung-fu egyszerű, könnyen lehet vele haladni, előképzettség egyáltalán nem kell. Ha már jártál valahova, akkor viszont fontos, hogy „üres csésze” legyél.
Mikor tehetem le a vizsgát az első fokozatra?


Amint elsajátítottad a Wing Tsun kung-fu alapjait. Az első hónap végén kérd a vizsgakövetelményeket tartalmazó díjmentes kiadványunkat, így magad is figyelemmel követheted, mennyire vagy még az első fokozat letételétől. Van egy régi kung-fu mondás: „nem az számít, hogy mikor kezdtél kung-fuzni, hanem hogy hol tartasz”.
Hogyan rendelhetek kung-fu ruhát magamnak?


Az első időszakban fehér pólóban, kényelmes tréningnadrágban és sportcipőben gyere. Első fokozathoz ajándékba kapod a Wu De pólót, második fokozatra a Wu De nadrágot. Ezeket kiérdemelni tudod, és ajándékba kapod meg, pénzért megvásárolni nem lehet.
Mennyibe kerülnek az edzések?


A felnőtt csoportba 10 éves kortól lehet járni, a havi tandíj 12 000 Ft. A családi
kedvezményekről érdeklődjetek az iskolavezető mesterektől!
A junior edzésekre 4 és 8 alkalmas bérletet lehet váltani, amelyeket 3 hónapig lehet
felhasználni. A 4 alkalmas bérlet ára 6 000 Ft, a 8 alkalmas bérlet ára 10 000 Ft. Az
első alkalom díjmentes. Fizetni készpénzben vagy banki átutalással lehet az egyesület bankszámlaszámára.
Mennyibe kerülnek a rendezvények?


A hétvégi továbbképzési lehetőség a Wu De Technikai Nap, ennek díja 12 000 Ft, a balatoni nyári tábor edzéseinek díja 18 000 Ft. A vizsgadíj tanuló fokozatra 8 000 Ft, mester fokozatra 16 000 Ft. A chi-kung és do-in foglalkozás 2 000 Ft/ alkalom.
5 éves a gyermekem. Honnan tudom, hogy érett-e már a kung-fu-ra?


Ki kell próbálni egy edzést. Ezt követően a szülő és az oktató megbeszélik a tapasztalatokat és közösen döntenek, hogy eljött-e már az ideje a kung-fu tanulásának.
A junior edzések során a szülők bent maradhatnak az edzésen?


Az első foglalkozáson kérni szoktuk, hogy maradjanak bent a szülők - nézzék meg, hogy milyen egy foglalkozás, hogyan érzi magát gyermekük. Ezt követően már csak a gyermekek maradnak, így szorosabb köteléket tudnak kialakítani.
Néha fáj a térdem, lehet így kung fu-zni?


Többnyire igen, konzultálj a csapatorvosunkkal edzés előtt, hátha még javítani is tudsz rajta a mozgással!