top of page

NŐI ÖNVÉDELEM

Kezdő két alkalmas női önvédelmi tanfolyam:

2024. május 13 és 15 18:00-19:30

Wu De Mozgástér (Trencséni utca 22.)

Előzetes jelentkezés szükséges!

Kifejezetten nőknek összeállított önvédelmi tanfolyamainkat olyan hölgyeknek ajánljuk, akik szeretnének tudatosan felkészülni egy esetleges támadásra. Számos hölgy úgy gondolja, hogy vele soha nem történhet baj, a rendőrségi statisztikai adatok azonban azt mutatják, hogy Magyarországon minden ötödik nőt éri élete során legalább egyszer komolyabb támadás. A támadások legtöbb esetben elkerülhetőek, sok esetben pedig győztesen is kijöhetünk egy erőszak szituációból. Ehhez mind fizikai, mind mentális felkészülésre is szükség van, amit Sifu Kovács Eszter önvédelmi képzésein elsajátíthatnak a résztvevők.

Az önvédelmi workshopok során több hölgy jelezte, hogy őt már érte támadás, és ezért jött el kung-fu iskolánkba, hogy többször ez ne fordulhasson elő vele. Az ő visszajelzésük alapján már néhány alkalom után nő az önbizalmuk, a meglévő traumát könnyebben fel tudják dolgozni, és megismerik azokat a lehetőségeket, amelyekkel egy erőszak szituáció elkerülhető.

A képzéseken olyan technikákkal és taktikákkal ismerkedhetnek meg a hölgyek, amelyek alkalmasak önmaguk védelmére váratlan helyzetekben, oldalról és hátulról érkező támadás ellen, eszközös támadás és több támadó esetén is. Az edzések során a résztvevők megtanulják a veszélyhelyzetek felismerését, a lehetséges elkerülési módokat, a környezetükben lévő tárgyak (kulcs, táska, esernyő) használatát önvédelmi célokra, valamint hatékony szabadulási és hárítási mozdulatokat.

 

"A Wu De Mozgástérben első alkalommal áprilisban jártam, mikor részt vettem a női önvédelmi kurzuson. Itt több, hasznos dolgot tanultunk, amit egy esetleges támadás esetén hasznosíthatunk. Az egyik tételmondat innen: Legyél a támadód rémálma. Ez azt jelenti, hogy ha nincs esélyed menekülőre fogni és kitérni a támadás elől, akkor fordulj szembe vele és támadj, erre általában a támadó nem számít."

Barbi

"Nagyon tetszettek az női önvédelmi órák, mivel a viszonylag rövid időintervallum alatt meglehetősen sok hasznos, a való életben használható információ elhangzott. A bemutatott (és ott helyben gyakorolt) fizikai önvédelmi technikák mellett a verbális és a testbeszédből adódó önvédelemről is szó esett. Meleg szívvel ajánlom minden nőnek, mivel az oktatók is végig nagyon barátságosak és segítőkészek voltak!"

Patrícia

További vélemények: itt.

1
AZS_4830
AZS_4821
AZS_4836
AZS_4875
AZS_4893
AZS_4894
DSC_0229
bottom of page