top of page

Wing tsun

A Wing Tsun kung-fu a többi kung-fu stílushoz hasonlóan Kínából ered. Különlegessége, hogy rendkívül hatékony, érzékeny célpontokat támad rövid és precíz mozdulatokkal, így kiválóan alkalmas önvédelemre egy kisebb termetű ember számára is. A támadó erejét elvezeti, és a saját erejét hozzáadva fordítja azt vissza a támadóra. A Wing Tsun lábmunkáját gyors lépések és alacsony rúgások jellemzik, melyeket a kéztechnikákkal szinkronban hajtanak végre.

 

A Wing Tsun viszont nem csupán harcról és önvédelemről szól, hanem az önkifejezésről, a személyiségfejlesztésről és az önmegvalósításról is. Mint bármely más művészetre, a Wing Tsun-ra is igaz, hogy jobban megismerjük általa önmagunkat, saját korlátainkat. A kung-fu gyakorlása során nem csak a testünket eddzük, a sok gyakorlás során nagyobb magabiztosságot, kitartást és állóképességet is szerzünk. A gyakorlás során fejlődik a koncentrációs képesség, a kondíció, a reflexek és a mozgáskoordináció is. A fizikai képességek fejlesztésén és egy egészséges életfilozófia elsajátításán kívül a gyakorlók logikája és memóriája is fejlődik: a gyakorlatok során nagy hangsúlyt fektetünk az anatómiai és fizikai magyarázatokra, illetve az ok-okozati viszonyok összefüggésének elmagyarázására. A keleti kultúrán át betekintést nyerhetünk a kínai nyelv és filozófia rejtelmeibe; az erkölcsi nevelés segítségével pedig a tanuló elsajátítja az önfegyelmet, a társai és a mestere iránti tiszteletet és a türelmet is. A Wing Tsun edzéseken elsajátított elveket és tanításokat a diákok nem csak gyakorlás közben, hanem a mindennapi életben is alkalmazni tudják, így ezek egyfajta útmutatóvá is válhatnak számukra ahhoz, hogy megtalálhassák a helyes utat, illetve a saját útjukat a mai világban.

 

Kezdő csoport indul: 2024. február 5-én. Előzetes jelentkezés szükséges a +36 20 3315 409-es telefonszámon.

Wing Tsun kung-fu edzések


Reggeli csoport: kedd és 
csütörtök 8:00-9:30

Esti csoport: hétfő és szerda 18:00-19:30

Wu De Mozgástér (Szeged Trencséni utca 22.)

Köszönjük ha gyalog vagy biciklivel érkezel hozzánk! Amennyiben autóval érkezel edzeni, kérjük hogy a Trencséni utca 18 számnál található intézmény előtti hosszú utcafrontot használd, esetleg a Lomnici utcai vagy a Szakolcai utca végén található parkolóban parkolj, de ne a szomszédaink előtti közterületen. Kifejezetten kérjük, hogy ne a Meggyfa utcában, ne a Zsolnai utca-Trencséni utca kereszteződésében (a 24 szám előtti zöldterületen) illetve ne a szemközti oldalban parkolj!

Amennyiben gyermekedet hozod edzésre és csak egy pár percre állsz meg, úgy a Mozgástér előtti területen is megállhatsz.

Azzal, hogy ebben segítesz, a környezetünkben élőkkel való jó viszony őrzésében segítesz! Ez nekünk nagyon fontos, köszönjük!

"A fiam már két éve járt a Wu De Mozgástérbe mikor adódott a lehetőség, hogy csatlakozzak hozzá és a felnőtt csoporttal edzhessünk együtt. Egyrészt öröm, hogy apa és fia együtt sportolhat, másrészt maga a végzett tevékenység ami nem csak fizikálisan hanem szellemileg is fejleszt, valamint az, hogy olyan emberektől tanulhatunk akik nemcsak tanítványként hanem partnerként is tekintenek rád."

Róbert

"A kung-fu egyszerre szellemi és fizikai kihívás, kiváló eszköz testünk és lelkünk fiatalon tartására. Az iskola vezetői változatos módszerekkel, el nem múló lelkesedéssel, a tanítványok iránti maximális türelemmel és tisztelettel dolgoznak azon, hogy biztosítsák folyamatos fejlődésünket. Külön hangsúlyt helyeznek arra, hogy erősítsék a csoporttagok közötti összetartást, ennek köszönhetően egy baráti közösségben gyakorolhatunk hétről hétre."

Szabolcs

További vélemények: itt.

órarend-2024.jpg
IMG_8458
AZS_4652
2012.01. Hong Kong 230
bottom of page