top of page

Gyermek csoport

Iskolánkban külön foglalkozunk a gyermekekkel és a felnőttekkel, hiszen a két csoport más ütemet, más jellegű feladatokat és másképp megfogalmazott instrukciókat igényel. A gyermekek számára hetente kétszer nyílik lehetőség a junior kung-fu foglalkozásokon való részvételre. A hétfői foglalkozás magyar nyelvű, itt a kung-fuhoz kapcsolódó kínai kifejezésekkel ismerkedhetnek meg a gyermekek, míg a szerdai foglalkozáson angolul is elhangzanak az instrukciók és egyéb egyszerűbb kifejezések, így játékosan szoktatjuk a gyermekeket az angol nyelv gyakorlati használatához. A foglalkozásokon használt angol kifejezések tematikusan vannak felépítve, tehát egy-egy edzésen a színeket, a számokat, az erdei állatokat, a testrészeket vagy épp a kedvenc ételeink szókincsét gyakoroljuk.

A junior foglalkozások során a gyermekek az önvédelmi alapokon túl megismerkednek a Wing Tsun kung-fu első formagyakorlatával valamint játékos készség- és képességfejlesztő gyakorlatokkal. A gyakorlatok segítségével fejlődik az egyensúlyérzék, téri tájékozódás, koordinációs képesség, a figyelem és a koncentráció. Hangsúlyt helyezünk a vázizomzat erősítésére, az álló képesség javítására, valamint a helyes testtartás kialakítására. A gyakorlatok során kialakul az egészséges versenyszellem, együttműködés és egymásra odafigyelés. A cél az, hogy egy barátságos és biztonságos környezetben megtanulják tisztelni egymást, ráébredjenek saját értékeik fontosságára, magabiztosakká váljanak, merjenek álmodni és merjenek tenni álmaik elérése érdekében. Versenyek a Wing Tsun kung-fu stílusban nincsenek, junior vizsgákon bizonyíthatják a gyermekek a tudásukat.

A junior foglalkozások egy kis beszélgetéssel indulnak, mely során többek között a türelemről, bátorságról, kitartásról, fegyelemről vagy épp a tiszteletről beszélgetünk. Az elméleti és gyakorlati oktatás eredményeképp a gyermekekben egy egészséges értékrend alakul ki, képesek lesznek megkülönböztetni a helyeset a helytelentől, a lényegeset a lényegtelentől. Az önvédelmi technikák és készségfejlesztő gyakorlatok segítségével már rövidtávon is egy nyugodt, mégis aktív életmódot alakíthatnak ki. Nyáron a Wu De Napközis Junior Táborokba várjuk a gyermekeket, ahol a kung-fu mellett nyelveket tanulunk, zenélünk és alkotunk. A táborokról bővebb információt itt találhatsz!

 

Junior, ifi és szülői csoport

A junior edzésekre 5 és 10 év közötti gyermekeket várunk, a 11-12 éves gyermekeknek pedig a junior csoporttal párhuzamosan megtartott ifi csoportban biztosítunk fejlődési lehetőséget. Ugyanebben az időben - hogy a Szülők se unatkozzanak a kapu előtt várakozva - egy külön csoportban kezdő önvédelmi képzést biztosítunk a Szülők számára.

Edzések időpontja és helyszíne:

hétfő és szerda 17:00-17:45

Wu De Mozgástér (Szeged Trencséni utca 22.)

Köszönjük ha gyalog vagy biciklivel érkezel hozzánk! Amennyiben autóval érkezel edzeni, kérjük hogy a Trencséni utca 18 számnál található intézmény előtti hosszú utcafrontot használd, esetleg a Lomnici utcai vagy a Szakolcai utca végén található parkolóban parkolj, de ne a szomszédaink előtti közterületen. Kifejezetten kérjük, hogy ne a Meggyfa utcában, ne a Zsolnai utca-Trencséni utca kereszteződésében (a 24 szám előtti zöldterületen) illetve ne a szemközti oldalban parkolj!

Amennyiben gyermekedet hozod edzésre és csak egy pár percre állsz meg, úgy a Mozgástér előtti területen is megállhatsz.

Azzal, hogy ebben segítesz, a környezetünkben élőkkel való jó viszony őrzésében segítesz! Ez nekünk nagyon fontos, köszönjük!

"Többgyermekes szülőként nagyra értékeljük az Iskola rugalmasságát, azt hogy szülő és gyermek együtt edzhet - ez mindkét fél számára komoly motivációs tényező!  És ami még nagyon pozitív, hogy nem csak fizikailag, hanem szellemiségben is nagyon sokat fejlődnek itt a gyerekek."

Laci

"Egy különlegesen családias hangulatú, és értékes eszméket tanító helyszín, ahol az eltérő fejlődésű gyermekek is elfogadásra, befogadásra kerülnek. Hiteles szülői és edzői példamutatásotok irányt mutat a gyermekek és a szüleik számára egyaránt."

Tünde

 

További vélemények: itt.

Mielőtt beíratnád gyermeked bármilyen harcművészeti edzésre…

 

  • bizonyosodj meg róla, hogy hivatalos harcművészeti egyesület iskolájába tértetek-e be

  • kérdezd meg, hogy az oktató rendelkezik-e az oktatáshoz szükséges végzettséggel

  • érdeklődd meg, hogy az oktató  mióta gyakorolja, és mióta tanítja gyermekeknek az adott stílust

  • nézz az oktató szemébe, beszélgess el vele, győződj meg arról, hogy rendelkezik-e azokkal az emberi kvalitásokkal, amiket egy harcművész mestertől elvársz.

"Az iskolai bántalmazásról" cikk letöltése PDF változatban.

iskola.jpg
peking
IMG_6950
DSC_0464
DSCN5508
45420197_724376291263618_691545847974225
45420133_724376167930297_230887442719598
555_edited_edited
IMG_6921
bottom of page