Gyermek csoport

Iskolánkban külön foglalkozunk a gyermekekkel és a felnőttekkel, hiszen a két csoport más ütemet, más jellegű feladatokat és másképp megfogalmazott instrukciókat igényel. A gyermekek számára hetente kétszer nyílik lehetőség a junior kung-fu foglalkozásokon való részvételre, hétfőnként és szerdánként 17:00 órától 17:40-ig, a helyszín a Wu De Mozgástér, mely a Trencséni utca 22 alatt található Szegeden.

A hétfői foglalkozás magyar nyelvű, itt a kung-fuhoz kapcsolódó kínai kifejezésekkel ismerkedhetnek meg a gyermekek.
A szerdai foglalkozáson angolul is elhangzanak az instrukciók és egyéb egyszerűbb kifejezések, így játékosan szoktatjuk a gyermekeket az angol nyelv gyakorlati használatához. A foglalkozásokon használt angol kifejezések tematikusan vannak felépítve, tehát egy-egy edzésen a színeket, a számokat, az erdei állatokat, a testrészeket vagy épp a kedvenc ételeink szókincsét gyakoroljuk.

A junior foglalkozások során a gyermekek az önvédelmi alapokon túl megismerkednek a Wing Tsun kung-fu első formagyakorlatával valamint játékos készség- és képességfejlesztő gyakorlatokkal. A gyakorlatok segítségével fejlődik az egyensúlyérzék, téri tájékozódás, koordinációs képesség, a figyelem és a koncentráció. Hangsúlyt helyezünk a vázizomzat erősítésére, az álló képesség javítására, valamint a helyes testtartás kialakítására. A gyakorlatok során kialakul az egészséges versenyszellem, együttműködés és egymásra odafigyelés. A cél az, hogy egy barátságos és biztonságos környezetben megtanulják tisztelni egymást, ráébredjenek saját értékeik fontosságára, magabiztosakká váljanak, merjenek álmodni és merjenek tenni álmaik elérése érdekében. Versenyek a Wing Tsun kung-fu stílusban nincsenek, junior vizsgákon bizonyíthatják a gyermekek a tudásukat. 6 junior fokozatra lehet vizsgázni, az első fokozatra a Wu De pólót, a második fokozatra a Wu De nadrágot kapják a sikeres vizsga végén a diploma és a fokozatjelzés mellé ajándékba.

Minden évben szervezünk napközis táborokat, ahol a kung-fu alapjain túl idegen nyelveket is tanulnak a gyermekek, valamint számos sportfoglalkozáson és kreatív foglalkozáson is részt vehetnek.

A táborokról bővebb információt itt találhatsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
A junior foglalkozások mindig egy kis beszélgetéssel indulnak, mely során többek között a türelemről, bátorságról, kitartásról, fegyelemről vagy épp a tiszteletről beszélgetünk. Az elméleti és gyakorlati oktatás eredményeképp a gyermekekben egy egészséges értékrend alakul ki, képesek lesznek megkülönböztetni a helyeset a helytelentől, a lényegeset a lényegtelentől. Az önvédelmi technikák és készségfejlesztő gyakorlatok segítségével már rövidtávon is egy nyugodt, mégis aktív életmódot alakíthatnak ki. Nyáron a Wu De Napközis Junior Táborokba várjuk a gyermekeket szeretettel, ahol a kung-fu mellett nyelveket tanulunk, zenélünk, kreatív alkotásokat készítünk és más sportok kipróbálására is lehetőség nyílik. Több turnust is indítunk, melyek más-más tematikával igyekeznek felkelteni a gyermekek érdeklődését.

Mielőtt beíratnád gyermeked edzésre…

 

  • bizonyosodj meg róla, hogy hivatalos harcművészeti egyesület iskolájába tértetek-e be

  • kérdezd meg, hogy az oktató rendelkezik-e az oktatáshoz szükséges végzettséggel

  • érdeklődd meg, hogy az oktató  mióta gyakorolja, és mióta tanítja az adott stílust

  • nézz az oktató szemébe, beszélgess el vele, győződj meg arról, hogy rendelkezik-e azokkal az emberi kvalitásokkal, amiket egy harcművész mestertől elvársz.

peking
IMG_6950
DSC_0464
DSCN5508
45420197_724376291263618_691545847974225
45420133_724376167930297_230887442719598
555_edited_edited
IMG_6921